Over de JKG

De geschiedenis van de Johan Knaap Games gaat meer dan 50 jaar terug. In 1968 werd op initiatief van trainer Herman Hofstede, wijlen erelid van D.A.V. Kronos, een testwedstrijd gehouden om te zien hoe de atleten de winter door waren gekomen. Deze wedstrijd is sindsdien elk jaar gehouden en werd in 1993 door het toenmalige bestuur van Kronos omgedoopt tot de Johan Knaap Games.

Johan Knaap is in 1968 gaan studeren aan de Universiteit Twente en werd toen ook lid van D.A.V. Kronos, de oudste studenten atletiekvereniging van Nederland. Hij heeft in de jaren 70 een aantal jaar als wedstrijdsecretaris in het bestuur gezeten. In 1973 moest hij helaas stoppen met atletiek en is hij zich gaan toeleggen op het jureren. Op die manier is hij destijds Kronos gaan vertegenwoordigen over het gehele land. Vanwege die verdiensten is hij benoemd tot erelid.

Johan is nog steeds erg actief als jurylid, scheidsrechter en wedstrijdleider op zowel nationale als internationale wedstrijden. Onder andere bij de Johan Knaap Games van 2023 was hij de wedstrijdleider.